News

Hackers donate 90% of profit to charity 2019/06/13

NGI Zero awarded two EC research and innovation actions 2018/12/01

EC publishes study on Next Generation Internet 2025 2018/10/05

Bob Goudriaan successor of Marc Gauw 2017/10/12

NLnet Labs' Jaap Akkerhuis inducted in Internet Hall of Fame 2017/09/19

  Help grow the future. Donate

EC publiceert studie over Next Generation Internet 2025

NLnet en Gartner onderzoeken EC's Next Generation Internet-initiatief

[This text in English ]

Logo European Commision

Brussels/Amsterdam, 5 Oktober 2018

Het Directoraat-Generaal CNECT van de Europese Commissie heeft vandaag de langverwachte studie "Next Generation Internet 2025" gepubliceerd, een diepgravende analyse van de staat van het internet verricht door stichting NLnet en Gartner Europa. Wij zijn erg blij met deze studie, het onderzoek toont aan dat het Next Generation Internet-initiatief &eaigu;cht er concreet aan kan bijdragen om het internet zowel menselijker, betrouwbaarder als duurzamer te maken, stelt Michiel Leenaars, directeur Strategie bij NLnet en leider van de studie. De strategische onderwerpen die in het rapport zijn geïdentificeerd zijn daarbij essentieel. .

Het NGI-initiatief stamt uit 2016, en heeft de ambitieuze missie meegekregen om een nieuwe visie op het internet en daarna te realiseren ("re-imagine and re-engineer"). Het NGI-initiatief heeft zich tot doel gesteld om het menselijk potentieel, menselijke mobiliteit en menselijke creativiteit op de grootst mogelijk schaal te faciliteren &emdash; terwijl daarbij verantwoord met natuurlijke hulpbronnen worden omgegaan. De studie door stichting NLnet en Gartner die vandaag is uitgekomen bevat een aantal strategische doelen op R&D-gebied terwijl er daarnaast voor dit belangrijke initiatief relevante politieke onderwerpen worden geïdentificeerd. NGI is op dit moment in de opstartfase.

Het NGI is gestoeld op maatschappelijke en democratische doelen, waarbij de technologie randvoorwaardelijk is: een internet dat meer dan wat ook een open, eerlijk en inclusief netwerk van menselijke waarden is, dat gelijke kansen biedt aan iedereen, dat echt door en door betrouwbaar is, stelt Michiel Leenaars. Het wordt uit de studie duidelijk dat die doelen echt binnen bereik zijn, en dat met de juiste hoeveelheid ambitie en strategisch handelen Europa de beslissende factor kan zijn in de totstandkoming van de volgende generatie van het internet.

Lees meer over NGI.

Front page NGI study
NGI studierapport: Next Generation Internet 2025
EC Publication Office, October 5th 2018
Het rapport consolideert de resultaten van de studie over de volgende generatie van het internet ("Next Generation Internet") uitgevoerd door stichting NLnet en Gartner, uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie onder SMART 2016/0033.

Samenvatting van "Next Generation Internet 2025"

Lees meer over NGI.

Calls

Send in your ideas.
Deadline February 1st, 2020.

 
Help fundraising for the open internet with 5 minutes of your time

NLnet news archive