Send in your ideas. Deadline October 1, 2024

Persbericht

NLnet, ISPConnect en DHPA brengen internetsector samen rondom cyberweerbaarheid

This article in English

Leidschendam, 23 september 2014 – Op 28 oktober aanstaande organiseren Stichting NLnet, ISPConnect en DHPA het evenement “Holland Strikes Back: Dutch Initiatives against Cyber Attacks and Abuse”. Op deze dag brengen zij middels toonaangevende sprekers de belangrijkste Nederlandse initiatieven tegen cyberaanvallen samen.

Nederland is een internationale speler op het gebied van internetinfrastructuur en is daarmee ook een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallen. Gelukkig is Nederland ook zeer actief op het gebied van IT-innovatie en weten de online sector, het bedrijfsleven en de overheid zich steeds beter te weren tegen cybermisdaad.

Op 28 oktober a.s. presenteren toonaangevende sprekers de belangrijkste Nederlandse initiatieven tegen cyberaanvallen. Onder meer Dick Schoof (NCTV), Gert Wabeke (KPN), Dr. Michel van Eeten (TU Delft), Barend Sluijter (NCSC), en Jan Piet Barthel (NWO) betreden op deze dag het podium. Zij gaan in op het omgaan met DDoS-aanvallen, de NaWas, AbuseHub, Secure Peering, ethisch hacken, Secure DNS en samenwerkingen in Europees verband.

Nederland herbergt heel veel internationaal toonaangevende initiatieven op het gebied van internetveiligheid en robuustheid, vaak met belang voor de hele sector, stelt Marc Gauw, algemeen directeur van stichting NLnet, maar de kennis erover blijft vaak steken bij een beperkt aantal organisaties. Het werd hoog tijd om alles een keer bij elkaar te brengen.

Simon Besteman, Directeur ISPConnect: We zullen aandacht schenken aan het toenemende internetmisbruik en wat de gevolgen daarvan zijn voor onder andere het bedrijfsleven. Daarna gaan wij in op lopende en toekomstige initiatieven die cybercrime tegen moeten gaan.

Met een sterk inhoudelijk programma, mede mogelijk gemaakt door Infradata, ASP4all, de HSD, NL-ix, Surfnet, SIDN, Verisign en Ziggo, alsmede voldoende netwerkmogelijkheden verwacht de organisatie ruim 200 bezoekers naar de De Rijtuigenloods te Amersfoort te trekken.

De samenwerking tussen verschillende partijen binnen de online sector en de overheid is een goed teken. Cybercrime staat hoog op de agenda en gelukkig kunnen wij met dit initiatief een gedegen platform bieden en IT-kennis met elkaar delen. Aldus Michiel Steltman, Directeur van de DHPA.

Holland Strikes Back is een onderdeel van Alert Online, de landelijke bewustwordingscampagne voor cyberbeveiliging van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Voor meer informatie en registratie verwijzen wij naar hollandstrikesback.nl.


Over DHPA

De stichting DHPA is een samenwerking van marktleidende hosting- en cloud providers en hun marktleidende leveranciers. DHPA vertegenwoordigt een sector die in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een factor die van belang is voor de gehele economie.

Over ISPConnect Nederland

Vereniging ISPConnect Nederland is de branchevereniging van meer dan 80 Internet Service Providers en heeft als belangrijkste doel de belangen van haar leden collectief te behartigen door hen een duidelijke stem te geven in de media, overheid, politiek en andere doelgroepen.

Over NLnet

Stichting NLnet legde in de jaren tachtig de basis voor het Nederlandse internet. De geschiedenis van NLnet gaat terug tot 1982 toen een groep Europeanen onder leiding van de latere NLnet-voorzitter Teus Hagen het Europese unix-netwerk EUnet aankondigde. Dat leidde tot het eerste publieke grootschalige computernetwerk in Europa, waarmee de basis werd gelegd voor de komst van het internet in Europa. De statutaire doelstelling van Stichting NLnet is "het bevorderen van elektronische informatie-uitwisseling en al hetgeen daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn". NLnet werkt aan een duurzaam en open internet, waartoe jaarlijks een aantal strategische projecten en organisaties ondersteund worden