Send in your ideas. Deadline June 1, 2024

Persbericht

Zes open technologieprojecten gefinancierd door stichting NLnet "Van telefoon/chat-convergentie tot toegang tot publieke informatie".
[Amsterdam, donderdag 20 september 2007]

Een project om internettelefonie te verenigen met chat door middel van open standaarden, een onderwijsprogramma om open source ambassadeurs op te leiden, een organisatie die gratis betrouwbare digitale certificaten levert en creatieve softwarefabriek dyne.org horen tot de eerste zes activiteiten die binnen het in juni van dit jaar gelanceerde internationale financieringsprogramma van de Nederlandse stichting NLnet gehonoreerd zijn. De projecten werden geselecteerd uit drieentwintig voorstellen die ingediend zijn door individuen, bedrijven en communities van over de hele wereld.

Stichting NLnet is een onafhankelijke filantrophische organisatie die strategische initiatieven gericht op open standaarden en open source steunt. "We hebben een aantal zeer interessante projecten kunnen identificeren die in al hun diversiteit ons samen dichter bij ons doel van een open informatiesamenleving kunnen brengen", stelt NLnet's manager strategie Michiel Leenaars.

Zes keer per jaar houdt de in Nederland gehuisveste stichting een competetieve ronde waarin organisaties, groepen, individuen, universiteiten en bedrijven wereldwijd in staat worden gesteld om voorstellen aan te dragen voor projecten die ze financieel gesteund zouden willen zien. Op dit moment worden enkele tientallen projecten en organisaties door de stichting ondersteund. Daaronder zijn onderzoekslaboratorium NLnet Labs, de Free Software Foundation, de vakgroep Intelligent Interactive Distributed Systems aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Internet Society.

Meer informatie over de zes geselecteerde projecten ENGLISH.