News

NGI0 grant for Software Heritage 2020/03/26

Hackers donate 90% of profit to charity 2019/06/13

NGI Zero awarded two EC research and innovation actions 2018/12/01

EC publishes study on Next Generation Internet 2025 2018/10/05

 

OpenDoc-Soc

[Dutch OpenDoc Society -- concluded on 2011/06]

The aim of this project, is to initiate the Dutch OpenDoc Society which actively promotes the use of ODF -and other Open Standards- to existing organisations, like government, health care, and educational institutes.

[In Dutch only, sorry]
Dit project bestaat uit de oprichting en naderhand actief in stand houden van de vereniging OpenDoc Society. Deze vereniging stelt zich als doel informatie uit te wisselen over het adopteren en gebruiken van ODF en andere Open Standaarden in het bedrijfs- en verenigingsleven, in de overheids- en zorgsector, in het onderwijs en overal waar privé-personen of organizaties interesse hebben om op een vrije manier documenten en informatie te delen.

De bijdrage van NLnet wordt gebruiker voor o.a. de organisatorische aanloop van deze vereniging, zoals oprichtspapieren en website. Daarnaast komt er een ODF-tour: presentaties te lande voor KMO's, scholen, zorg instellingen, etc. Bedrijven worden aangeschreven, en werkgroepen gestart op basis van beroepsgroep. Er zal een certificatieprogramma voor bedrijven, overheidsinstanties en organizaties worden opgezet, op basis van internationaal reeds bestaand materiaal. Daarvoor worden audits organiseerd en wordt raad gegeven voor de tot stand brenging van een volledig Open ICT omgeving.

This project is run by RedNose ICT Training & Advies.

Calls

Send in your ideas.
Deadline June 1st, 2020.

 

 
Last update: 2007/12/08