Send in your ideas. Deadline October 1, 2024

Tweede editie van Holland Strikes Back

De opvallendste cybersecurity-incidenten van de afgelopen jaren

This message in English

Op 27 oktober 2015 organiseert stichting NLnet samen met haar partners in DINL (AMS-ix, DDA, DHPA, ISPConnect, SIDN en SURFnet) de tweede editie van de conferentie "Holland Strikes Back". Door deze gezamenlijke aanpak bieden ze een goed overzicht van de huidige stand van zaken in cybersecurity.

Tijdens deze tweede editie van Holland Strikes Back geeft een reeks prominente sprekers hun analyse van de belangrijkste en meest opmerkelijke cyberaanvallen van het moment. Onder meer Hans de Vries (NCSC), Prof. Dr. Michel van Eeten (TU Delft), prof. dr. Aiko Pras (UT Twente), Rickey Gevers (RedSocks) en Michel van Leeuwen (NCSC) zullen spreken over onderwerpen zoals DDoS attacks, AbuseIO, ethical hacking en ransomware.

Met wat voor cyberaanvallen worden organisaties, instellingen en overheden geconfronteerd? Wie zit er achter deze aanvallen en hoe gaan zij te werk? Wat zijn de motieven achter dit soort aanvallen? Deze vragen staan op het event centraal, vertelt Marc Gauw, algemeen directeur NLnet, We hebben professionals en betrokkenen uitgenodigd die zelf ervaring hebben met echte security-incidenten en hen gevraagd om te vertellen welke maatregelen genomen zijn en welke maatregelen zij vinden dat nog genomen moeten worden.

Al ruim 300 bezoekers hebben zich geregistreerd voor het evenement, dat zal worden gehouden in het Museum voor Communicatie in Den Haag (NL).

Holland Strikes Back maakt deel uit van Alert Online, de nationale bewustmakingscampaigne op het gebied van cyberpreventie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Voor meer informatie en inschrijven kan men terecht op hollandstrikesback.nl.